Introductie

Actueel

Bonnet
Haveman
Hepkema

Trainingen

Tarieven

Contact

 

 

 

 

 

 Carla Maria Bonnet

Carla Maria Bonnet is Analytisch Tekentherapeut en beeldend kunstenaar (Gerrit Rietveld Academie). Zij traint therapeuten in het werken met beeld en is verbonden aan een instelling voor verslavingszorg, Crisis Care Trubendorffer. Zij geeft cursussen inzichtgevend tekenen, o.a. aan de Volksuniversiteit Amsterdam, en heeft een eigen praktijk.
In het verleden werkte zij met verslaafden, delinquenten en ouderen; ook was zij docent binnen het reguliere onderwijs en aan de Opleiding Analytische Tekentherapie.


In haar eigen beeldende werk, in het onderwijs en in het begeleiden van mensen die tegen hun grenzen aanlopen, blijkt de kracht van het werken met beeld en kleur voor de psychische ontwikkeling van de mens. Binnen de veilige begrenzing van de gekozen beelden kan datgene worden geuit en onderzocht, waar in taal vaak geen woorden voor zijn. Het gebied van onbewuste kennis en mogelijkheden wordt zo zichtbaar en toegankelijk.
De benadering van Carla Bonnet is cliƫntgericht. Zij gaat er van uit dat de noodzaak tot verandering een gezonde impuls is die duidelijk maakt dat oude mechanismes overbodig zijn geworden. In visualisaties herkennen mensen hun eigen kracht en vinden zij zelf de juiste oplossingen voor de problemen waar zij tegenaan zijn gelopen. Dit geldt voor individuen, maar ook voor samenwerkingsverbanden in brede zin.

Voor meer informatie> www.analytischetekenmethode.nl