Introductie

Actueel

Bonnet
Haveman
Hepkema

Trainingen

Tarieven

Contact

 

 

 

 

 

 Wendelien Haveman

Wendelien Haveman is sinds 1998 werkzaam als trainer/coach bij maatschappelijke participatieprojecten, meest recentelijk bij het DWI. Daarnaast was zij speltherapeute bij het Mentrum en adviseur bij Vluchtelingen Werk.
Zij begon haar loopbaan als actrice en maakte internationale tournees door Japan, USA, Europa en Nederland.
Op dit moment werkt zij o.a. als programmamaker voor de lokale TV in Amsterdam Nieuw West.


Als theatermaker leerde zij al vroeg observaties en ervaringen op een creatieve manier vorm te geven en over te dragen op toneel. Deze ervaringen bleken een goede leerschool te zijn voor haar latere werk als coach. Uitgangspunt daarbij is dat in ieder mens wijsheid schuilt en dat het belangrijk is naar je zelf te luisteren. Authenticiteit, het benoemen van eigen kwaliteiten en weten waar je kracht ligt, zijn een goede leidraad bij het zoeken naar persoonlijke zingeving en plezier in je werk.
Wendelien Haveman is gespecialiseerd in de wisselwerking tussen binnen- en buitenwereld, maar haar aanpak gaat altijd “van binnen naar buiten”. Zij neemt luisteren naar je hart als uitgangspunt. Daardoor ontstaat aandacht voor het hier en nu (mindfulness), waardoor alert kan worden gereageerd op de mensen in de omgeving.
Indien nodig wordt gebruik gemaakt van speciale oefeningen die stress verminderen en rust geven. Daarnaast is het belangrijk, vooral m.b.t. werk, uitgebreid aandacht te besteden aan de actuele situatie en deze in kaart te brengen. Wat kun je zelf veranderen en wat kun je beter accepteren dan bestrijden? Het is nuttig en geeft inzicht om samen met een ander verschillende perspectieven van de situatie te belichten.